Sport/Darts
1047254561
Darts

WK darts: Van de Pas moet nu wel buigen voor Duitser

De eerste Duitse horde op het WK darts wist Benito van de Pas eerder deze week nog te nemen (3-2 zege op Gabriel Clemens), maar vrijdagavond moest de Nederlander zijn meerdere erkennen in een andere oosterbuur: Max Hopp, de nummer 24 van de wereldranglijst.

Tot aan de vijfde set was het spannend, maar daarna duikelde Van de Pas ver terug. De 23-jarige Duitser trok uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind.

158-finish

Ondanks een 2-1 voorsprong in legs gaf Van de Pas de eerste set uit handen. De 26-jarige Brabander revancheerde zich onmiddellijk door de eerste leg van de volgende set te pakken met een knappe 158-finish. Het gaf hem zelfvertrouwen en hij pakte de set; 1-1.

Daarna pakten beide darters een set zodat de vijfde set de beslissing moest brengen. De fut leek eruit bij van de Pas. Hopp mocht beginnen en pakte na de eerste leg ook de tweede omdat Van de Pas de triples niet wist te vinden. De Duitser kreeg in de derde leg meerdere pijlen voor de zege en met dubbel 18 besliste hij de partij.

Van de Pas was vorig jaar tot de vierde ronde gekomen op het WK. Daarin verloor hij van de Noord-Ier Brendan Dolan.

Nog 3 Nederlanders in de strijd

Van de elf Nederlanders die aan het WK begonnen, zijn er na twee ronden nog drie over: titelverdediger Michael van Gerwen, Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan. Van Gerwen komt zondagavond in actie in de derde ronde tegen de Brit Ricky Evans. Ook Noppert mag dan weer de pijlen gooien. Hij treft de Belg Kim Huybrechts. De Zwaan treedt maandag aan tegen de Engelsman Dave Chisnall.