Sport/Wielrennen
1047361749
Wielrennen

Video: Tiesj Benoot kukelt over vangrail heen

Tiesj Benoot vliegt uit de bocht.

Tiesj Benoot vliegt uit de bocht.

Tiesj Benoot koos dinsdag in de vierde etappe van de Tour de France voor het avontuur. Met vijf collega’s zette de Belg van Sunweb de lange vlucht van de dag op touw. Maar toen iedereen zich opmaakte voor de finale van de rit, kwam Benoot ongelukkig ten val.

Tiesj Benoot vliegt uit de bocht.

Tiesj Benoot vliegt uit de bocht.

Hij dook in een afdaling over een vangrail, gelukkig zonder grote schade. Benoot kon met een nieuwe fiets snel verder.

De Belgische coureur Benoot werd vervolgens ingelopen door het peloton en moest niet veel later ook lossen, maar stak wel een geruststellende duim op toen de camera even passeerde.

„Ik heb enkele snijwonden en ik moet foto’s laten nemen van mijn vinger. Maar ik heb geluk gehad”, reageerde de man van Sunweb bij Sporza. „Het was echt dom. Ik reed een gat dicht op Politt, maar ik ging te snel in een bocht die verder doordraaide dan ik verwachtte. Ik voelde mijn wiel schuiven en dan heb je een paniekreactie. Ik verloor de controle, zag de vangrail naderen en dacht na over hoe ik zo zacht mogelijk moest landen.”

Een mooi resultaat in de daguitslag was zo in één klap vervlogen. „Jammer, maar het kon veel erger zijn. Met mijn fiets zal het erger gesteld zijn. Mijn vorm gaat alvast in stijgende lijn”, besloot Benoot.