Sport/Wielrennen
104811879
Wielrennen

Klassementsplan Jumbo-Visma in Giro d’Italia valt in duigen

George Bennett komt leeg over de streep.

George Bennett komt leeg over de streep.

ASCOLI PICENO - Jumbo-Visma neemt afscheid van de klassementsambities met George Bennett in de Ronde van Italië nadat de Nieuw-Zeelander in de zesde etappe op ruime achterstand van de concurrenten finishte.

George Bennett komt leeg over de streep.

George Bennett komt leeg over de streep.

Bennett kwam binnen als 42e, op 7 minuten van ritwinnaar Gino Mäder uit Zwitserland. „We zullen voor het restant van deze Giro andere plannen moeten gaan maken”, zei ploegleider Addy Engels.

„We waren hier gekomen om een klassement te rijden met George”, zei Engels. „We moeten nu realistisch zijn en concluderen dat dat plan voorlopig wel de koelkast in kan. George was helemaal verkleumd van de kou en was helemaal leeg op het einde. We hebben hem droge en warme kleren gegeven en geprobeerd hem zoveel mogelijk energie binnen te laten krijgen. Hij kon op de slotklim nog wel een keer terugkeren met behulp van Koen Bouwman, maar daarna was het toch echt over.”

Tobias Foss deed het beter. De Noor finishte als vijftiende op 40 seconden van Mäder. „We hebben uiteindelijk besloten dat Tobias voor eigen kansen mocht gaan”, zei de ploegleider. „Wat hij heeft laten zien, is een goede prestatie. Hij zat er kort achter en moet vooral zo verder blijven gaan.”

Het beste was eraf bij Mollema na lange achtervolging in Giro

Bauke Mollema was teleurgesteld dat zijn aanval in de zesde etappe van de Ronde van Italië niet tot succes had geleid. „Ik kwam best ver, maar de klassementsrenners pakten me terug met nog 2,5 kilometer te gaan. Gino Mäder was de sterkste op de slotklim”, zei hij over de Zwitserse medevluchter die de etappezege pakte. De Nederlander van Trek-Segafredo kwam uiteindelijk op 2 minuten van Mäder binnen.

Mollema voelde zich al niet zo goed meer door de lange achtervolging op de kopgroep die hij samen met de Fransman Geoffrey Bouchard moest afleggen voordat ze bij de kopgroep kwamen. „Ik had al veel energie verbruikt om het gat te dichten. 30 tot 35 kilometer met z’n tweeën was natuurlijk niet ideaal. We kregen het gat niet dicht. Het werd weer 50 seconden en we stonden op het punt het op te geven.”

Mollema en Bouchard probeerden het nog een keer om aan te sluiten bij de vier koplopers, onder wie twee renners van Bahrain Victorious, die hard doorreden. „Op een klein klimmetje en in de afdaling deden we een laatste poging om dichterbij te komen en toen we op zo’n 20 seconden zaten, besloten zij om het een beetje rustiger aan te doen. Maar mijn beste benen waren toen wel verdwenen.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo