Sport/Voetbal
10482033
Voetbal

AC Milan klopt Atalanta Bergamo in Serie A

Late tegenvaller voor Peter Bosz met Olympique Lyon

Een tegenvaller voor Peter Bosz.

Een tegenvaller voor Peter Bosz.

Coach Peter Bosz heeft met Olympique Lyon 2 punten bij hekkensluiter Saint-Etienne laten liggen. In de extra tijd stelde de thuisclub 1 punt veilig: 1-1.

Een tegenvaller voor Peter Bosz.

Een tegenvaller voor Peter Bosz.

Wahbi Khazri benutte een strafschop. Lyon was vlak voor de rust door een treffer van Houssem Aouar op voorsprong gekomen. De ploeg van Bosz moest vanaf de 74e minuut met tien man verder door een rode kaart voor doelman Anthony Lopes.

Op de ranglijst neemt Lyon de tiende plek in met 13 punten uit negen wedstrijden.

Serie A

In de Italiaanse competitie blijft AC Milan in het spoor van koploper Napoli. De ploeg van coach Stefano Pioli won in Bergamo met 3-2 van Atalanta.

Bij de rust leidden de bezoekers al met 2-0 dankzij treffers van Davide Calabria en Sandro Tonali. Rafael Leão bracht in de 78e minuut de derde goal van AC Milan op zijn naam. Daarna kwam de thuisclub dankzij doelpunten van Duvan Zapata en Mario Pasalic nog dicht bij een gelijkspel.

Marten de Roon in de achtervolging.

Marten de Roon in de achtervolging.

Bij Atalanta speelde Marten de Roon de hele wedstrijd. Ploeggenoot Teun Koopmeiners viel na de rust in.

Op de ranglijst heeft het nog ongeslagen AC Milan na zeven wedstrijden 2 punten minder dan Napoli. De koploper won met 2-1 bij Fiorentina en is in de Serie A nog altijd zonder puntverlies.