Sport

Marseille ontslaat Evra na karatetrap

Door Van onze Telesportredactie

Patrice Evra vlak na zijn karatetrap.

Patrice Evra vlak na zijn karatetrap.

AFP

Zijn karatetrap in de richting van een eigen fan is Olympique Marseille-speler Patrice Evra heel duur komen te staan. De Franse club maakte vrijdagavond bekend dat de 36-jarige verdediger met onmiddellijke ingang is ontslagen.

Patrice Evra vlak na zijn karatetrap.

Patrice Evra vlak na zijn karatetrap.

AFP

Dat besluit is genomen nadat de 36-jarige Franse oud-international donderdag tijdens de warming-up van de uitwedstrijd tegen Guimaraes in de Europa League een trap uitdeelde aan een Franse supporter die hem had beledigd en uitgescholden.

Evra kreeg nog voor het begin van de wedstrijd de rode kaart wegens zijn uithaal. Hij zou als reserve aan het duel beginnen. Daardoor mocht Olympique toch gewoon met elf spelers starten. Guimaraes won de wedstrijd met 1-0. Evra was door de UEFA al voor één wedstrijd geschorst. De Europese voetbalbond klaagde de linkerverdediger ook aan wegens gewelddadig gedrag.

De Franse club moest zich eveneens verantwoorden bij de UEFA voor het wangedrag van de eigen aanhang in Portugal. Franse fans betraden het veld, staken vuurwerk af en richtten vernielingen aan.

 

Lees meer over