Sport/Tennis
104995455
Tennis

Kiki Bertens strandt op tennistoernooi Doha

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens is in de derde ronde van het WTA-toernooi van Doha uitgeschakeld door de Chinese Zheng Saisai. De nummer 37 van de wereld was op het winderige centercourt in drie sets te sterk voor de als zevende geplaatste Nederlandse. Na ruim twee uur werd het 3-6 6-3 6-4.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

De 26-jarige Zheng mocht in de derde set al bij 5-3 voor de zege serveren, maar Bertens kwam met een aantal sterkte punten terug tot 5-4. Op eigen service kon Bertens op 5-5 komen, maar ze leverde een matige opslaggame af. Zheng benutte haar tweede wedstrijdpunt.

Bertens (28) maakte in de derde set een ontevreden indruk. Ze wist zich geen raad met het sterke verdedigingsspel van haar opponente en de opspelende wind, die het moeilijk maakte om voor winners te gaan.

Voor Bertens was het de eerste nederlaag sinds de Australian Open, waar ze in de vierde ronde verloor van de Spaanse Garbiñe Muguruza. Vervolgens won ze twee wedstrijden in de Fed Cup en vier partijen op het WTA-toernooi van Sint-Petersburg, waar ze de titel veroverde. Vorige week meldde ze zich af voor het toernooi van Dubai.