Nieuws/Sport
10507
Sport

Van Bronckhorst ziet 'uitstekend Feyenoord'

'Kwam als een mokerslag aan'

Giovanni van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord donderdag Manchester United bijna zeventig minuten aardig partij bieden. In de slotfase werd de koploper van de eredivisie echter toch op een forse 4-0 nederlaag getrakteerd.

Giovanni van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst.

"Die tweede goal van United kwam als een mokerslag aan, tot dat moment was er niets aan de hand", concludeerde Van Bronckhorst.

Beslissend

Feyenoord voetbalde voor rust aardig mee en kreeg twee grote kansen op de openingstreffer. "De eerste helft speelden we uitstekend", zei Van Bronckhorst. "We verzuimden de score te openen en kregen daarna zelf een goal tegen. Naarmate de tweede helft vorderde, werd het steeds minder. Na de 2-0 wisten we dat de thuiswedstrijd over twee weken tegen Fenerbahçe beslissend gaat worden."

Feyenoord moet de Turkse ploeg van trainer Dick Advocaat verslaan om verder te gaan in de Europa League. "We weten wat we moeten doen. Als we met 2-0 winnen, zijn we door", aldus Van Bronckhorst. Een 'kleinere' zege volstaat ook als Manchester United verliest bij Zorya Luhansk.