Sport/Voetbal
1050853706
Voetbal

Mats Seuntjens trots op Fortuna-held Zian Flemming en zieke broer Ralf

Mats Seuntjens

Mats Seuntjens

Fortuna Sittard-speler Mats Seuntjens werd heen en weer geslingerd tussen verdriet en vreugde in een week, dat hij eerst geconfronteerd werd met slecht nieuws over zijn broer Ralf, waarna hij zich met Fortuna in een thriller veilig speelde. ,,Het is echt een emotionele achtbaan geweest”, verzuchtte de Brabander na de 1-0 zege op NEC, waardoor Fortuna zich verzekerde van de vijftiende plaats.

Mats Seuntjens

Mats Seuntjens

Het was ongekend spannend in Nijmegen, waar een late gelijkmaker van NEC fataal zou zijn geweest voor de ploeg van trainer Sjors Ultee. In dat geval zou Fortuna in het zicht van de haven van de vijftiende naar de zeventiende plaats duikelen en direct gedegradeerd zijn. NEC haalde echt alles uit de kast om te scoren en stuurde in de slotfase doelman Mattijs Branderhorst naar voren.

In de vierde minuut van de blessuretijd werd de bal tot twee keer toe van de doellijn gehaald door respectievelijk Zian Flemming en Lisandro Semedo. Even later konden de spelers van Fortuna uitbundig feest vieren, waarbij speciaal Flemming en Seuntjens door hun ploeggenoten in het zonnetje werden gezet.

"Ik ken Ralf niet persoonlijk, maar Mats ken ik heel goed"

Seuntjens had heel moeilijke dagen achter de rug. Deze week werd bekend, dat bij zijn broer Ralf Seuntjens, speler van het Japanse FC Imabari, bij een medisch onderzoek een tumor in zijn schouder was geconstateerd. De 33-jarige Bredanaar is direct naar Nederland teruggekeerd, waar meteen de behandelingen zijn begonnen.

,,We kunnen dit nu afsluiten en de focus richten op dingen die belangrijker zijn in het leven”, vertelde Fortuna-aanvaller Mats Seuntjens na de nipte zege. De afgelopen dagen had hij het voetbal als uitlaatklep ervaren na het slechte nieuws van broer Ralf. ,,Op de club kon ik het even van me afzetten. In de groep heb ik er ook weinig over gepraat. Ik weet hoe ik het voor mezelf verwerk. Vrijdag was het heel moeilijk, want toen kreeg Ralf het echte slechte nieuws. Dat was wel pittig. Als je thuis zit, ga je zitten malen en denken”, aldus Seuntjens, die tussen hoop en vrees leeft. ,,Het ziet er op dit moment niet positief uit. Hij heeft een vervolgonderzoek gehad en daar zijn meerdere dingen uit naar voren gekomen. Ze zijn ook meteen begonnen met behandelingen. Maar Ralf is sterk, dat weet iedereen.”

Zian Flemming heeft de score geopend.

Zian Flemming heeft de score geopend.

Matchwinner Zian Flemming, die doel trof na een fraai hakje van Paul Gladon, stond bij de viering van zijn doelpunt stil bij de ziekte van Mats’ broer. Hij omhelsde zijn ploeggenoot en hield voor de camera’s de naam Seuntjens omhoog. ,,Ik had het van tevoren al bedacht, maar Mats wist het niet. Ik ken Ralf niet persoonlijk, maar Mats ken ik heel goed. Dit gun je niemand. Het helpt geen reet, maar ik wilde toch een steuntje in de rug geven.”

Seuntjens prees de inbreng van Flemming tegen NEC. ,, Zian scoort een wereldgoal en haalt ook nog eens de bal van de doellijn. Hij is de held van Fortuna en is dit seizoen heel belangrijk geweest met twaalf goals. Die is niet meer te houden.”

Flemming vertrekt deze zomer door de voordeur bij Fortuna. ,,Als je een scenario mag schrijven, dan doe je het zo. Het was alleen nog mooier geweest, als ik die goal in de laatste minuut maakte. Maar nu heb ik in de laatste minuut de bal van de lijn gehaald. Dat was ook mooi. Ik ga er vanuit dat dit mijn laatste wedstrijd is geweest voor Fortuna. Het was mijn doel om Fortuna erin te houden en nu hoop ik een mooie transfer te maken.”

Trainer Ultee prees na afloop de kracht van het Fortuna-collectief. ,,Je hebt de mentale kracht gezien van een team dat oneerbiedig gezegd bij elkaar geraapt is. Met jongens die amper binding hebben met de club, met de streek, met Nederland. Buitenstaanders zeggen dan snel ‘dat is een vreemdelingenlegioen en die gaan niet voor elkaar vechten’. Maar het is toch weer gelukt om van zo’n gek groepje spelers een echte vechtmachine te smeden.”