Nieuws/Sport
1051368
Sport

Opvallende ontboezeming uit AZ-kamp

'Blom zei na acht minuten al dat Weghorst rood kreeg'

John van den Brom

John van den Brom

Wout Weghorst moest in de slotfase van AZ-Willem II (3-2) met rood van het veld, en volgens trainer John van den Brom was het een uitgemaakte zaak dat dat zou gebeuren...

John van den Brom

John van den Brom

"Ik hoorde dat Blom al in de achtste minuut zei dat Wout zijn tweede gele kaart zou gaan krijgen", vertelde de coach van AZ tegenover Fox Sports. "Nou, hij heeft lang gewacht maar hem uiteindelijk toch gegeven."

Groot aandeel

Weghorst had met een doelpunt, een assist en een verdiende strafschop een levensgroot aandeel in de drie goals van AZ, voordat de aanvoerder van de Alkmaarders vier minuten voor tijd met rood naar de kleedkamer moest.

Kevin Blom stuurt Wout Weghorst van het veld.

Kevin Blom stuurt Wout Weghorst van het veld.

"Hij zei dat het een bewuste handsbal was, en dus geel. Maar die kaart vond ik belachelijk", aldus Van den Brom. "En dat moet ik dan even kwijt bij de scheidsrechter." Door zijn rode kaart mocht Weghorst direct na afloop niet als aanvoerder voor de camera verschijnen, maar ook in de catacomben liet de spits zijn gezicht niet zien. "Laat hem maar even...", was het enige dat Van den Brom daarover kwijt wilde.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie.