Sport/Voetbal
105211731
Voetbal

PSV’er Bergwijn na Sanchez duurste Eredivisie-speler Spurs

Davinson Sanchez

Davinson Sanchez

EINDHOVEN - Tottenham Hotspur legde één keer eerder meer geld neer voor een speler uit de Eredivisie, dan het nu overheeft voor Steven Bergwijn.

Davinson Sanchez

Davinson Sanchez

Ajax-verdediger Davinson Sanchez werd na het bereiken van de Europa League-finale in de zomer van 2017 voor 42 miljoen euro verkocht aan de Londenaren. Voor Bergwijn wordt (exclusief bonussen) 30 miljoen euro betaald.

Spurs betaalde eerder grote bedragen voor AZ-spits Vincent Janssen (22 miljoen euro, oplopend tot 25) en Ajax-spelers Christian Eriksen (13,5 miljoen, vertrekt nu naar Internazionale) en Jan Vertonghen (12,5 miljoen).

Bergwijn kan de vijfde speler worden die van PSV naar Tottenham Hotspur vertrekt. Gheorghe Popescu (1994), Edson Rolando (2004), Young-Pyo Lee (2005) en Heurelho Gomes (2008) gingen hem voor. Voor een totaalbedrag van 14 miljoen euro. Bergwijn levert in zijn eentje meer dan het dubbele op.

Bergwijn lijkt trouwens niet de enige aanvaller te worden die de Spurs deze dagen willen strikken. Het heeft zich, na het wegvallen van de geblesseerde Harry Kane, volgens Engelse en Italiaanse media opnieuw gemeld bij AC Milan om de Poolse spits Krisztof Piatek over te nemen.