Sport/Voetbal
1056933438
Voetbal

Voetbalsters PSV pakken ticket voor voorronde Champions League

Vreugde bij de speelsters van PSV.

Vreugde bij de speelsters van PSV.

De voetbalsters van PSV hebben zich in de laatste speelronde in de kampioenspoule van de Eredivisie verzekerd van deelname aan de voorronde van de Champions League. De Brabantse ploeg versloeg op eigen veld landskampioen FC Twente met 2-1. Daarmee stelde PSV de tweede plek in de eindstand op eigen kracht veilig.

Vreugde bij de speelsters van PSV.

Vreugde bij de speelsters van PSV.

Concurrent Ajax won met 5-3 van nummer 4 ADO Den Haag. De Amsterdamse club had nog een geringe kans op de tweede plek, maar had daarvoor sowieso een nederlaag van PSV nodig. In Eindhoven pakte de thuisclub echter 3 punten. Voor PSV kwamen Joëlle Smits en Kayleigh van Dooren tot scoren. Namens FC Twente trof Fenna Kalma doel.

Ajax kwam bij ADO Den Haag sterk terug van een achterstand van 2-0. De Amsterdamse productie kwam pas in de 74e minuut op gang. Daarna ging het hard. De afzwaaiende Vanity Lewerissa en Nikita Tromp scoorden beiden twee keer voor Ajax.

Komende zaterdag speelt PSV in de bekerfinale tegen ADO Den Haag. Het duel vindt plaats in Almere met een beperkt aantal toeschouwers.