Sport/Tennis
1059143783
Tennis

Ashleigh Barty tegen Karolina Pliskova in finale Wimbledon

Ashleigh Barty

Ashleigh Barty

LONDEN - Ashleigh Barty heeft voor het eerst in haar loopbaan de finale van Wimbledon bereikt. De als eerste geplaatste Australische versloeg de Duitse Angelique Kerber met 6-3 7-6 (3).

Ashleigh Barty

Ashleigh Barty

Barty benutte haar kansen het beste in de eerste set. Ook Kerber kreeg breakpunten, maar kon die niet verzilveren. Na het verlies in de eerste set leek Kerber zich echter te herpakken. De winnares op Wimbledon in 2018 brak meteen de service van Barty. Hoewel de Australische ook haar kansen kreeg, kon Kerber uitlopen naar een 5-3 voorsprong. Ze slaagde er echter niet in de marge vast te houden. Barty kwam terug naar 5-5. De tiebreak moest daarna de beslissing brengen. Barty maakte het daarin met 7-3 af.

De nummer 1 van de wereld was zichtbaar geëmotioneerd na haar zege. „Het is ongelooflijk. Ik denk dat dit een van de beste wedstrijden was die ik ooit heb gespeeld. Angie dwong mij om het beste van mezelf te laten zien.” De 25-jarige Barty kan op Wimbledon haar tweede grandslamtitel behalen na haar zege op Roland Garros in 2019.

Karolina Pliskova

Barty speelt in de finale tegen de Tsjechische Karolina Pliskova. De nummer acht van de plaatsingslijst schakelde de als tweede gerangschikte Arina Sabalenka uit Belarus uit. Ze won de partij met 5-7 6-4 6-4.

De 29-jarige Pliskova kwam tot donderdag bij het grandslamtoernooi in Londen nooit verder dan de vierde ronde. In 2016 haalde ze de finale van de US Open, die ze toen verloor van de Duitse Angelique Kerber. Ze besliste de wedstrijd tegen Sabalenka met een ace.

„Het is ongelooflijk dat ik in de finale sta. Ik denk dat we allebei fantastisch speelden. Ik raakte gefrustreerd van haar goede service. Ze stond ook niets voor niets in de halve finales. Ik wist dat ik mijn beste tennis moest laten zien.” Pliskova had het wel lastig na de moeizame beginfase. „Het is moeilijk om positief te blijven als het niet zo lekker loopt. Maar mijn team is super positief. Ik wil hen bedanken dat het mij toch lukte om rustig te blijven en op mijn spel te vertrouwen. Ik ben in het verleden ook succesvol geweest, dus ik weet hoe ik het moet doen.”

Jean-Julien Rojer

Jean-Julien Rojer werd uitgeschakeld in de kwartfinales van het gemengd dubbel. Samen met zijn Sloveense partner Andreja Klepac verloor de Nederlandse speler met 7-6 (6) 6-2 van het als zevende geplaatste Britse/Amerikaanse duo Neal Skupski/Desirae Krawczyk.

Rojer maakt samen met Wesley Koolhof zijn opwachting op de Olympische Spelen in Tokio. Op Wimbledon verloren ze in de eerste ronde.