Nieuws/Sport
1059885057
Sport

Saudi-Arabië op 14 augustus strijdtoneel voor gevecht Antony Joshua - Tyson Fury

Tyson Fury (links) en Anthony Joshua

Tyson Fury (links) en Anthony Joshua

Amsterdam - Het gevecht tussen de twee zwaargewichtkampioenen Anthony Joshua en Tyson Fury wordt op 14 augustus uitgevochten in Saudi-Arabië. De zogenaamde Battle of Britain heeft als inzet alle wereldtitels.

Tyson Fury (links) en Anthony Joshua

Tyson Fury (links) en Anthony Joshua

Joshua geldt momenteel namelijk als de wereldkampioen van de IBF, WBO en WBA. Dit terwijl de controversiële Fury de kampioensgordel van de WBC in zijn bezit heeft.

In maart maakte de bekende sportpromotor Eddie Hearn al bekend dat Joshua en Fury een contract hebben getekend voor twee onderlinge partijen, die beide dit jaar gehouden moeten worden. Op zaterdag 14 augustus gaat het eerste gevecht plaatsvinden. De locatie is nog niet bekend.

„Ze willen iets heel, heel speciaals creëren dat de wereld gaat verbazen”, zei Hearn bij Sky Sports over de Saudi’s. „De vorige keer bouwden ze in zeven weken een stadion voor het gevecht van Joshua met Andy Ruiz jr., waar 18.000 toeschouwers bij waren. Ze hebben ook enkele andere opties, maar ze willen speciaal voor dit gevecht weer een stadion neerzetten.” Eind 2019 heroverde Joshua zijn wereldtitels, door in de speciaal daarvoor gebouwde arena nabij de Saudische hoofdstad Riyad de Mexicaanse Amerikaan Andy Ruiz jr. te verslaan.

De twee wereldkampioenen zullen de miljoenengages bij het eerste duel eerlijk verdelen (50-50). De winnaar kan rekenen op 60 procent bij de rematch, tegen 40 procent voor de verliezer.