Sport/Wielrennen
1059896472
Wielrennen

Pogacar klopt Van Aert in sprint in Montreal

Tadej Pogacar.

Tadej Pogacar.

Montreal - Tadej Pogacar heeft zijn eerste zege sinds hij onttroond werd als winnaar van de Ronde van Frankrijk geboekt. De Sloveen klopte in de GP Montreal onder andere Wout van Aert in een spurt met vijf.

Tadej Pogacar.

Tadej Pogacar.

Lang reed er een kopgroep van zes op voorsprong, waarvan het voor de Nederlandse DSM rijdende Andreas Leknessund het het langste volhield. De Noor werd op zo’n 25 kilometer van de meet ingerekend, waarna de finale kon beginnen.

Ineos opende die finale met eerst Daniel Felipe Martinez en daarna Adam Yates. De Brit kreeg Tadej Pogacar, David Gaudu, Andrea Bagioli en Wout van Aert mee. De Belg van Jumbo-Visma had vlak voor de top van de langste klim in de plaatselijke een moeilijk moment, maar kon toch aansluiten.

De rest van het peloton werd al snel op grote achterstand gereden en dus konden die vijf uitmaken wie er zou gaan winnen. Yates en Gaudu vielen in de laatste kilometers nog aan, maar kwamen niet weg. Pogacar bleek vervolgens nog de meest frisse benen te hebben. Hij klopte Van Aert en Bagioli en won zo voor de tweede keer dit seizoen een eendagskoers op WorldTour-niveau.

Het was voor UAE Team Emirates de tweede grote zege van de dag. Eerder won Sebastian Molano nog de slotrit in de Vuelta.