Sport/Voetbal
1061911777
Voetbal

Hoe gek kan je het maken? Kolderieke transferaankondiging bij Burnley

Dat clubs hun imago en populariteit proberen een impuls te geven via social media is al een paar jaar een trend. Dat vertaalt zich zo nu en dan ook in bizarre aankondigingsvideo’s bij transfers. Burnley FC heeft daarbij de overtreffende trap betreden.

De club van de momenteel aan Manchester United verhuurde Wout Weghorst heeft Lyle Foster voor 11 miljoen euro overgenomen van het Belgische KVC Westerlo. Dat vieren de Engelsen met een aankondigingsvideo zoals je die nog niet eerder gezien hebt.

Burnley laat je via een animatie in een sprookje belanden. Daarin krijgt een lord van een spiegel zoals in Sneeuwwitje de keuze voor een nieuwe aanvaller: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo of Foster. Uiteindelijk kiest de man voor de diensten van Foster.

Burnley is hard op weg terug te keren naar de Premier League. Het team geleid door Vincent Kompany heeft na 28 van de 46 wedstrijden een voorsprong van achttien punten op de huidige nummer drie. De nummers een en twee van de Championship promoveren naar het hoogste niveau.