Sport/Voetbal
1063997020
Voetbal

Klopp heeft lak aan de FA: ’De kinderen van Liverpool gaan bekerduel spelen’

Jürgen Klopp

Jürgen Klopp

LIVERPOOL - Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft aangekondigd naar de replay van de wedstrijd in de vierde ronde van de FA Cup tegen Shrewsbury Town een jeugdelftal te sturen.

Jürgen Klopp

Jürgen Klopp

Het duel is vastgesteld op 4 of 5 februari, terwijl er in het Engelse voetbal tussen 2 en 16 februari officieel een winterstop is.

„Ik heb de jongens al toegezegd dat ze in die periode vrij krijgen”, zegt Klopp. „De Premier League heeft niet voor niets een periode zonder wedstrijden ingelast. Als de FA dat niet respecteert en ons toch laat opdraven, is dat hun probleem.” Liverpool heeft door de vele internationale verplichtingen toch al een overvol programma.

Overbelasting

Volgens Klopp is de winterstop er niet voor niets. „Het is bedacht om overbelasting van de spelers te voorkomen. De gezondheid staat altijd voorop, ik respecteer dat. De jongens hebben een periode van rust nodig, mentaal en fysiek.”

Klopp voegde eraan toe dat de „kinderen gaan spelen”, wat erop duidt dat hij een jeugdelftal laat opdraven. Dat gebeurde eerder ook in de League Cup, toen een wedstrijd moest worden gespeeld terwijl Liverpool in Qatar verbleef omdat het daar een dag later de halve finale om de wereldbeker voor clubs moest afwerken.

Liverpool moet in de FA Cup op herhaling omdat het zondag tegen Shrewsbury Town een voorsprong van 2-0 (2-2) uit handen gaf. De replay is op Anfield. Newcastle, Southampton en Tottenham zijn de drie andere clubs uit de Premier League die in de vierde ronde begin februari een replay moeten spelen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo