Sport/Voetbal
1065034170
Voetbal

Voetbalpodcast met Driessen en Verweij

’Trage wijkagent Lucas Pratto scoort ook niet tegen Ajax’

In de nieuwste podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-watcher Mike Verweij en presentator Pim Sedee de stand van zaken in de voetbalwereld. Met dit keer uitgebreid aandacht voor de Klassieker van zondag tussen Ajax en Feyenoord.

Luister de voetbalpodcast hier, hieronder of via alle bekende podcast apps, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Natuurlijk blikken de mannen vooruit op de Klassieker van komende zondag tussen Ajax en Feyenoord. Verweij wijst het idee dat het duel een appeltje-eitje wordt voor de Amsterdammers resoluut van de hand. „Omdat Dick Advocaat trainer is. Ik denk dat hij een plan gaat bedenken waarmee Feyenoord het Ajax heel moeilijk kan maken.”

Driessen kijkt daar - mede door het onvermogen van de nieuwe spits van de Rotterdammers Lucas Pratto - heel anders tegen aan. „Je kunt wel een heel goede organisatie neerzetten, maar Ajax heeft gewoon te veel individuele kwaliteiten voor Feyenoord.”

Verder wordt ingezoomd op de situatie van de Ajax-aanval. Verweij vertelt dat de Marc Overmars mogelijk nog een drukke transferperiode wacht. Vooral als naast Klaas-Jan Huntelaar ook Brian Brobbey vertrekt, gaat Ajax - na het aantrekken van Sebastién haller - nog een aanvaller halen. Al doet Huntelaar er volgens Verweij goed aan om de flirt van Schalke 04 af te wijzen en in Amsterdam te blijven. „Bij Ajax kan hij op een schitterende manier afscheid nemen.”

Ook komt het interview dat Verweij had met oud-Ajacied Noa Lang (en ook al is te lezen) aan bod. Daarin vertelt de aanvaller van Club Brugge over zijn slechte band met Erik ten Hag.