Nieuws/Sport
1067570375
Sport

Tiger Woods kan zesde titel op The Masters vergeten

Tiger Woods beseft dat hij niet lekker bezig is.

Tiger Woods beseft dat hij niet lekker bezig is.

Golfer Tiger Woods kan een zesde titel op The Masters dit jaar uit zijn hoofd zetten. De vijfvoudig kampioen ging zaterdag op de derde dag rond op de baan van Augusta in 78 slagen. Daarmee zakte de 46-jarige Woods ver weg in het klassement.

Tiger Woods beseft dat hij niet lekker bezig is.

Tiger Woods beseft dat hij niet lekker bezig is.

Woods was begonnen aan de derde dag op een gedeelde negentiende plaats na rondes van 71 en 74 slagen. De golfvedette begon opnieuw met een bogey maar sloeg ook al een birdie op de tweede hole. Een dubbele bogey op de vijfde hole zette hem verder op achterstand. Na bogeys op 9 en 11, herstelde hij zich nog een beetje met twee birdies. Op de laatste drie holes ging het echter mis. Met twee bogeys en een dubbele bogey eindigde hij zes slagen boven het baangemiddelde.

De Amerikaan zei het goede balgevoel te missen. Wat hij ook probeerde, het maken van oefenslagen of het aanpassen van zijn houding of slag, „niets leek te werken.” Ook wees hij op de zware omstandigheden. „Het is gewoon de hele dag stormachtig geweest. Voeg daaraan het temperatuurverschil toe, het was koud toen ik begon. De bal ging niet ver.”

De golfer, die al voor de 24e keer meedoet aan The Masters, maakt in Augusta zijn rentree. Woods had ruim dertien maanden geleden een zwaar auto-ongeluk en liep daarbij ernstig letsel aan zijn rechterbeen op.

Scheffler gaat slotronde in met drie slagen voorsprong

De Amerikaanse Scottie Scheffler gaat als leider de slotdag van de Masters in met drie slagen voorsprong op zijn eerste achtervolger. De nummer 1 van de wereld had 71 slagen nodig voor zijn derde ronde op Augusta, 1 onder par. Scheffler zag de Australiër Cameron Smith in het klassement naderen tot op drie slagen.

De Amerikaan had na twee rondes een voorsprong van vijf slagen op vier achtervolgers. Scheffler (25) kwam in zijn derde omloop tot zes birdies, maar moest daar ook vijf bogeys tegenover zetten. Smith nestelde zich op de tweede plek dankzij een ronde van 68 slagen, met zes birdies en twee bogeys.

De Japanse titelverdediger Hideki Matsuyama viel ver terug door een ronde van 77 slagen. Matsuyama zakte van de gedeelde tweede naar de veertiende plek. Tiger Woods had 78 slagen nodig. De Amerikaan, die op de Masters zijn rentree maakt na lange afwezigheid vanwege een zwaar auto-ongeluk, viel in het klassement terug naar de gedeelde 41e plaats met 223 slagen. Scheffler leidt de strijd om het groene jasje op de major in Augusta met 207 slagen.