Sport/Autosport
1067961441
Autosport

De Rooy mist Dakar Rally door rugblessure

Gerard de Rooy

Gerard de Rooy

SON EN BREUGEL - Truckcoureur Gerard de Rooy kan niet meedoen aan de Dakar Rally 2020. Reden is een rughernia, waaraan de tweevoudig winnaar geopereerd moet worden.

Gerard de Rooy

Gerard de Rooy

De rugklachten waarmee De Rooy al enige tijd te kampen heeft zijn volgens een verklaring van het team een indirect gevolg van de eerdere breuken in zijn rug, waardoor hij in 2010 de Dakar miste en in 2011 al vroeg uitviel. „Er is goed mee te leven, maar ik wil niet het risico nemen dat het erger wordt”, aldus De Rooy.

De Rooy zal wel naar Saudi-Arabië afreizen om zijn teamgenoten van het raceteam Petronas Team De Rooy Iveco met raad en daad bij te staan. Er komt geen vervanging voor De Rooy, waardoor het team in Saudi-Arabië op 5 januari met vier trucks van start gaat. Die worden bestuurd door Janus jr van Kasteren, Vick Versteijnen, Albert Llovera en Michiel Becx.

De Dakar Rally verlaat na een decennium Zuid-Amerika en verhuist in 2020 naar Saudi-Arabië. De Franse organisator ASO heeft een contract voor vijf jaar gesloten met de autoriteiten van het land in het Midden-Oosten.