Sport/Wielrennen
1068332522
Wielrennen

Ploeg Mathieu van der Poel laat verkenning Omloop Het Nieuwsblad schieten

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel en zijn ploeggenoten van Alpecin-Fenix gaan het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad niet gezamenlijk verkennen. De Vlaamse openingsklassieker wordt zaterdag verreden.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

„Het is een bewuste keuze om niet te verkennen”, tekent het Nieuwsblad op uit de mond van ploegleider Bart Leysen. „Onze renners zijn al een tijdje aan de gang en de meesten verkenden de Vlaamse openingsklassieker al individueel. De kans dat enkele renners deze week ook nog op pad gaan is groot, maar van een echt georganiseerde verkenning is geen sprake bij ons team.”

Van der Poel is zaterdag dé kopman bij Alpecin-Fenix. „Hij is ontegensprekelijk onze man met nummer één”, aldus Leysen. „Hij brak zijn veldritseizoen voortijdig af om zich te concentreren op de weg. In de Ronde van de Algarve hield hij zich bewust afzijdig. Mathieu is nog niet in topconditie want zijn hoofddoelen situeren zich later op het seizoen. Maar hij zal wellicht niets laten liggen als de kans zich voordoet.”

Van der Poel krijgt in de Omloop Het Nieuwsblad de steun van Dries De Bondt, Senne Leysen, Kristian Sbaragli, Scott Thwaites, Petr Vakoc en Otto Vergaerde.