Sport/Autosport
1068367486
Autosport

Nyck de Vries vrijdag opnieuw in actie tijdens Formule 1-weekeinde

Nyck de Vries

Nyck de Vries

Nyck de Vries vervangt Sebastian Vettel komende vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Italië. Aston Martin maakt gebruik van de diensten van de 27-jarige reservecoureur van Mercedes, omdat elk team dit jaar twee keer een zogenaamde rookie moet laten rijden tijdens een training.

Nyck de Vries

Nyck de Vries

Eerder dit seizoen reed De Vries al trainingen namens Williams en Mercedes, dat hem later dit jaar nog een keer zal inzetten.

„Ik kijk ernaar uit om voor Aston Martin te rijden, zeker op een legendarisch circuit als Monza”, zegt De Vries. „Dit wordt mijn derde eerste training dit seizoen, en de derde in een ander Formule 1-chassis, dus deze kansen geven mij een fantastisch inzicht hoe Formule 1-auto’s en teams functioneren en opereren.”

Aston Martin-teambaas Mike Krack zegt dat hij met veel interesse naar de loopbaan van De Vries kijkt, die in 2019 kampioen werd in de Formule 2 en vorig jaar de wereldtitel bemachtigde in de Formule E. „Zijn prestaties laten duidelijk zien dat hij een kans verdient in de Formule 1 en hopelijk geeft deze mogelijkheid in de AMR22 hem de kans om zijn kwaliteiten aan de wereld te tonen.”