Sport/Voetbal
1068435334
Voetbal

PSV krijgt dringend advies van Aad de Mos

Mark van Bommel

Mark van Bommel

PSV moet zo snel mogelijk orde op zaken stellen en de selectie versterken. Zoveel is wel duidelijk voor oud-trainer Aad de Mos. Totdat er zaken kunnen worden gedaan in de winterstop, staan volgens hem de komende duels in het teken van het terugwinnen van het vertrouwen.

Mark van Bommel

Mark van Bommel

„Het vertrouwen is er niet, wat er wel was met spelers als Angelino, Hirving Lozano en Luuk de Jong”, noemt de De Mos direct drie ’karakters’ die de huidige ploeg ontbeert. „Er zit iets onsamenhangends in en ik zie weinig spirit. Sinds de 60e minuut in Utrecht, na die rode kaart van Nick Viergever, is dat erin gekomen. Het lijkt wel of PSV al aan het einde van het seizoen zit. Als een citroen die uitgeknepen is. Dan moet je doorselecteren.”

Opvallend, nadat er afgelopen zomer veel nieuwelingen binnenkwamen. „Van de acht aankopen die er gedaan zijn, kan ik er niet eentje noemen die een versterking is”, zegt De Mos. „Als je dat vergelijkt met Ajax, dan pakken Promes en Martinez vol de schijnwerpers. Schuurs dient zich nu aan. Hoe de linksbackpositie bij PSV bijvoorbeeld is ingevuld (twee aankopen voldoen niet, red.), is natuurlijk een lachertje.”

PSV staat voor een enorme klus. „Er zal veel geïnvesteerd moeten worden, in de winterstop moet er zeker al iets gedaan worden”, stelt De Mos. „De trainer moet daar een sterke hand in hebben. Alleen hij kan aangeven bij de technisch manager (John de Jong, red.)wat er moet gebeuren. Ik denk dat dit afgelopen zomer een beetje andersom heeft plaatsgevonden. Er moet heel goed materiaal gehaald worden om weer dichter bij AZ en Ajax te komen.”

Verbetering is noodzaak. „Men moet wel aanknopingspunten vinden”, zegt De Mos. „Als dat rond eind december niet zo is, dan denk ik niet dat het gezond is om op die manier verder te gaan. Dan kun je niet in januari op trainingskamp gaan en doen alsof er niets aan de hand is.”