Sport/Voetbal
1068753805
Voetbal

Weer brilstand bij wedstrijd Leeuwinnen

Bondscoach Sarina Wiegman

Bondscoach Sarina Wiegman

CALAIS - De Nederlandse voetbalsters hebben op het Tournoi de France ook hun tweede duel met 0-0 gelijkgespeeld. Ditmaal kwam Oranje, in Calais, niet tot scoren tegen Canada. Eerder speelden de voetbalsters al doelpuntloos gelijk tegen Brazilië.

Bondscoach Sarina Wiegman

Bondscoach Sarina Wiegman

Oranje kon gezien het wedstrijdbeeld tevreden zijn met een punt. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelde bijna de hele tweede helft met een speelster minder na een rode kaart voor keepster Lize Kop, die zich als derde keeper mocht laten zien. De 21-jarige Kop, die pas haar tweede interland speelde, maakte in de 49e minuut net buiten het strafschopgebied een overtreding op de Canadese Nichelle Prince.

Bij Oranje viel Danielle van de Donk al na een half uur uit met een enkelblessure. Zij werd vervangen door Jackie Groenen. Joëlle Smits had voor het eerst een basisplaats en speelde in de spits. Vivianne Miedema ontbrak omdat ze aan het duel met Brazilië een bovenbeenblessure heeft overgehouden.

Op het WK speelde Nederland vorig jaar in de groepsfase ook tegen Canada en toen werd het 2-1. Lineth Beerensteyn maakte toen het winnende doelpunt. Canada verloor op het WK uiteindelijk in de achtste finales, Oranje werd tweede.

Dinsdag is Frankrijk de laatste tegenstander van Oranje. Wiegman gebruikt het toernooi in Frankrijk vooral om te experimenteren.

Miedema

Vivianne Miedema komt niet meer in actie bij het Tournoi de France. De spits van Oranje heeft een bovenbeenblessure en keert terug naar Arsenal om daar aan haar herstel te werken.

Bondscoach Wiegman heeft Fenna Kalma toegevoegd aan de selectie voor het laatste duel van dinsdag met Frankrijk. De 20-jarige spits van FC Twente speelde vrijdag nog mee met Oranje onder 23 tegen Zweden (1-1). Kalma maakte eerder deel uit van de spelersgroep van Oranje, maar ze kwam nog niet tot speelminuten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop