Sport/Voetbal
1068840043
Voetbal

’Er zal heel wat veranderen’

Voorzitter Bayern verwacht omslag in voetbalwereld

Bayern München-voorzitter Herbert Hainer

Bayern München-voorzitter Herbert Hainer

De transfersommen in het betaald voetbal zullen als gevolg van de coronacrisis fors dalen. Dat verwacht voorzitter Herbert Hainer van Bayern München. „Het spreekt voor zich dat wanneer de inkomsten afnemen bij de clubs, er minder geld beschikbaar is en de transferbedragen lager zullen uitvallen”, zegt hij in het ledenblad ’51’.

Bayern München-voorzitter Herbert Hainer

Bayern München-voorzitter Herbert Hainer

„Ik kan de toekomst niet goed voorspellen, maar er zal wel heel wat veranderen. Gezien de economische impact van de coronacrisis op het dagelijks leven van mensen, zijn de ongehoorde miljoenenbedragen voor de aankoop van spelers nog minder te rechtvaardigen dan ze al waren”, aldus de 65-jarige Hainer. „Ik hoop dat het gezonde verstand terugkeert.”

Hainer is overigens optimistisch over de toekomst van Bayern. „De club staat er uitstekend voor. Natuurlijk staat ook Bayern voor een zware financiële opgave, maar ik ben er zeker van dat de club deze periode zonder al te grote schade doorstaat.”

De Bundesliga ligt nog altijd stil, maar er is stille hoop dat de competitie in mei kan worden hervat. Veel clubs hebben de trainingen heel voorzichtig weer opgepakt.

In de nieuwste Kick-off podcast gaat het over het plan van de FIFA om de transfertermijn open te gooien. Verder uiteraard ook over het al dan niet stopzetten van de Eredivisie en de laffe pr-actie van Feyenoord. Luister ‘m hier, hieronder of via je eigen podcast app.