Sport/Voetbal
1069297480
Voetbal

Na botsing met Teun Koopmeiners

Noa Lang in tranen van het veld bij Jong Oranje met knieblessure

Noa Lang in tranen van het veld.

Noa Lang in tranen van het veld.

Noa Lang is zaterdag in de tweede groepswedstrijd van Jong Oranje op het Europees kampioenschap uitgevallen.

Noa Lang in tranen van het veld.

Noa Lang in tranen van het veld.

De aanvaller van Club Brugge raakte tegen Jong Duitsland na een kwartier spelen geblesseerd aan zijn knie, na een botsing met ploeggenoot Teun Koopmeiners. Lang probeerde na een blessurebehandeling nog wel even verder te spelen, maar dat ging niet meer.

Ferdi Kadioglu, die speelt voor de Turkse topclub Fenerbahçe, nam de positie van Lang over.

Het uitvallen van Lang is een tegenvaller voor bondscoach Erwin van de Looi. De oud-Ajacied werd woensdag in het openingsduel met Jong Roemenië in Boedapest (1-1) uitgeroepen tot beste speler.

„Zondag ondergaat hij een scan. Hij heeft nu een brace om. Ik begrijp dat de knie dik is”, zei Van de Looi na afloop van het duel. „Hij was heel verdrietig en had veel pijn, dus dat was niet best. Dinsdag lijkt me vrij kort dag, maar laten we het even afwachten. Ik ben geen dokter, maar het ziet er niet best uit.”

Aanvoerder Koopmeiners krijgt weer geel en mist duel met Hongaren

Jong Oranje kan dinsdag in de laatste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap niet beschikken over Teun Koopmeiners. De aanvoerder van het elftal van bondscoach Erwin van de Looi kreeg zaterdag in de eerste helft van het duel met Duitsland een gele kaart. Koopmeiners was woensdag tegen Jong Roemenië (1-1) ook al met geel bestraft, wat een schorsing van één wedstrijd inhoudt.

Van de Looi weet dat zijn aanvoerder niet makkelijk te vervangen is: „Ik vond deze overtreding met geel vrij zwaar bestraft. Teun is onze captain, leider en rustpunt. Hem zullen we best missen. Maar ik denk dat we veel alternatieven hebben.” Koopmeiners gaat niet eerder terug naar zijn club AZ maar blijft in Boedapest, zo is besloten.

Jong Oranje moet van de al uitgeschakelde Hongaren winnen om kans te houden op het bereiken van de kwartfinales.