Sport/Voetbal
1069512965
Voetbal

Paul Pogba moet onder het mes

Paul Pogba

Paul Pogba

Voetballer Paul Pogba van Manchester United ondergaat binnenkort een operatie aan een enkel. Volgens zijn coach Ole Gunnar Solskjaer is de Franse international daardoor een maand uitgeschakeld. „Het is geen heel zware ingreep, maar wel een noodzakelijke”, zei de trainer.

Paul Pogba

Paul Pogba

Door problemen met de linkerenkel kwam Pogba dit seizoen niet vaak in actie voor United. De laatste weken leek het beter te gaan, maar na een paar duels keerde de pijn in het gewricht terug. „Als er nu niets gebeurt, blijft het zich voortslepen”, aldus Solksjaer. „Dat wil niemand.”

Manchester United heeft meer problemen in het middenveld. Scott McTominay is wegens een knieblessure ten minste twee maanden niet inzetbaar. „Hij speelt fantastisch dit seizoen”, aldus Solskjaer. „Zijn afwezigheid is moeilijk op te vangen. We zullen ermee moeten omgaan in de komende periode, met veel moeilijke wedstrijden.”

Volgens de Noor is het niet uitgesloten dat de club zich in januari op de transfermarkt begeeft. „Maar dat doen we alleen als we de juiste spelers kunnen aantrekken. Aan paniekaankopen hebben we niets. Het is daarom nog even afwachten. Als de mogelijkheid zich voordoet, zullen we echter zeker actie ondernemen.”