Sport/Wielrennen
1070942276
Wielrennen

Bauke Mollema na harde val niet meer van start in laatste rit Ronde van Luxemburg

Bauke Mollema

Bauke Mollema

Bauke Mollema is niet meer van start gegaan in de laatste etappe van de Ronde van Luxemburg. De 34-jarige renner van Trek-Segafredo kwam vrijdag hard ten val tijdens de tijdrit en heeft vooral last van zijn rug.

Bauke Mollema

Bauke Mollema

„Na zijn val van gisteren heeft Mollema nog te veel pijn. Hij start daarom niet in de rit van vandaag. Dit om te kunnen herstellen met de komende wedstrijden in het vooruitzicht”, aldus Trek-Segafredo.

„Mijn rug is behoorlijk stijf en pijnlijk, maar het lijkt relatief in orde”, schreef Mollema vrijdagavond zelf op sociale media. Hij kwam ten val in een bocht en vloog over de kop. Bij de landing brak een deel van zijn fiets af. De renner van Trek-Segafredo reed de tijdrit op een andere fiets wel uit en kwam op ruim 4 minuten van winnaar Mattia Cattaneo binnen.

Mollema is opgenomen in de selectie voor het WK, dat komende week in België plaatsvindt.

De winnaar

João Almeida won de Ronde van Luxemburg. De Portugees van Deceuninck - Quick-Step liet zijn leidende positie in de vijfde en laatste etappe niet meer in gevaar komen. Hij is de opvolger van Diego Ulissi, de Italiaan die de rittenkoers vorig jaar won.