Sport

'Koeman staat er volgens mij goed op bij KNVB'

Door Van onze Telesportredactie

Georginio Wijnaldum in actie tegen Ivoorkust.

Georginio Wijnaldum in actie tegen Ivoorkust.

Matty van Wijnbergen

In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach heeft de KNVB z'n oor nog niet ten luister gelegd bij de spelers van het Nederlands elftal. 

Georginio Wijnaldum in actie tegen Ivoorkust.

Georginio Wijnaldum in actie tegen Ivoorkust.

Matty van Wijnbergen

Dat verklaarde Georginio Wijnaldum maandagavond in Noordwijk. Daar verzamelde de Oranjeselectie zich voor de interlands tegen Schotland en Roemenië. "We zijn nog niet gevraagd. Er moeten nog heel veel dingen gebeuren bij de KNVB", aldus de middenvelder van Liverpool. 

Lees ook:

Strootman pleit voor Advocaat - Razendsnel herstel Wijnaldum  Van Dijk na blunder KNVB: 'Dat gebeurt weleens'

Het is nog onduidelijk wie bondscoach Dick Advocaat opvolgt. "Iedereen heeft een voorkeur voor een bepaalde trainer. Maar uiteindelijk bepaalt de KVB wie er voor de groep gaat staan. Dan kunnen spelers hoog of laag springen; dan moet je er gewoon mee werken."

Van Gaal

Wijnaldum werkte van 2012 tot en met 2014 onder Louis van Gaal bij Oranje. "Ik heb zelf toen goed met Van Gaal gewerkt. Die zat kort op de groep. Daar had die groep toen behoefte aan. Elke situatie is anders. Elke trainer pakt het iets anders aan. Het is moeilijk om te zeggen waar de groep nu behoefte aan heeft."

De nationaliteit maakt Wijnaldum niet veel uit. "Het moet een bondscoach zijn die Nederland weer goed laat voetballen. Of het dan een Nederlander of een buitenlander is, maakt mij niks uit. Als we maar weer op eindtoernooien belanden."

Over Ronald Koeman, onlangs ontslagen bij Everton, kan Wijnaldum niet oordelen. "Ik heb nooit met hem gewerkt, wel met zijn broer (Erwin Koeman, red.). Dat beviel mij wel. Ik denk dat Koeman het goed heeft gedaan bij bepaalde clubs en dat het een trainer is die er goed opstaat bij de KNVB", zei de 26-jarige middenvelder.

Lees meer over