Sport

Depay voor tweede keer belaagd: 'Dit kan niet'

'Zo veel fans op je af, dat is apart'

Door Van onze Telesportredactie

Het moment waarop het misgaat.

Het moment waarop het misgaat.

AFP

Memphis Depay en Kenny Tete moesten zondagavond met Olympique Lyon rennen voor hun eigen veiligheid, toen gefrustreerde fans van Saint-Etienne het veld bestormden na de 0-5 van de grote rivaal. Het was voor Depay de tweede keer in zeven maanden tijd dat hem dit overkwam. Voor Tete was het een primeur.

Het moment waarop het misgaat.

Het moment waarop het misgaat.

AFP

"Het ging allemaal heel snel en de fans kwamen heel agressief op ons af”, aldus de rechtsback na aankomst bij Oranje. "We werden goed begeleid door de security, maar ik dacht wel: gebeurt dit nu echt? Laat ik maar zeggen dat ik weer een ervaring rijker ben.”

Ook Depay schrok. "Als er zo veel fans van de tegenpartij op je af komen, dan geeft dat een apart gevoel.” Lachend: "Maar ik begin eraan te wennen. Rennen naar de kleedkamer, dat hebben we tegen Bastia al eerder gedaan. Het was nu een verhitte wedstrijd, want nooit eerder hadden ze daar met 5-0 verloren van hun rivaal. De spanning nam daardoor toe, de fans waren het zat.”

Kenny Tete probeert de bal te veroveren.

Kenny Tete probeert de bal te veroveren.

AFP

Ploeggenoot Tete zocht ondanks het tumult lachend de kleedkamer op. "Ik liep naast Ferland Mendy, de grootste en sterkste speler die ik ken.” 

Depay voelde zich tussen de grote verdedigers uit de ploeg ook veilig. "Zij stonden voor me klaar”, kon Depay alweer lachen. Hij zette zelf zijn uitstekende vorm door (vijf goals in de laatste vier duels) met de openingsgoal in Saint-Etienne. "Ik zit lekker in mijn vel, al een tijdje. Ik heb meer rendement en speel lekker.” Dat geldt ook voor Tete. "Ik ben in goede vorm en ben blij met mijn assists. Memphis en ik melden ons met een goed gevoel bij Oranje.”

Lees meer over