Sport/Voetbal
1078123091
Voetbal

Middenvelder in selectie Lyon voor Champions League-finale

Daniëlle van de Donk precies op tijd hersteld: ’Altijd van gedroomd’

Daniëlle van de Donk droomt van speelminuten in de finale.

Daniëlle van de Donk droomt van speelminuten in de finale.

AMSTERDAM - Daniëlle van de Donk is met Olympique Lyon afgereisd naar Turijn voor de Champions League-finale tegen FC Barcelona. De 30-jarige Oranje-international, wiens droom het altijd is geweest om het Europese toernooi te winnen, is net hersteld van een zeldzame blessure en hoopt stiekem haar rentree te kunnen maken in de eindstrijd.

Daniëlle van de Donk droomt van speelminuten in de finale.

Daniëlle van de Donk droomt van speelminuten in de finale.

Van de Donk werkte maandag voor het eerst in ongeveer een half jaar een volledige groepstraining af. De middenvelder scheurde in november tijdens de interland met Tsjechië de pees van haar voorste scheenbeenspier af en moest vervolgens lang revalideren.

„Ik durfde de afgelopen dagen niet te denken dat het mogelijk was dat ik daadwerkelijk in de wedstrijdselectie zou zitten. Ik heb altijd gedroomd van het spelen van een Champions League-finale. Het zou geweldig zijn als ik zaterdag minuten mag maken.”

De rentree van Van de Donk komt voor bondscoach Mark Parsons op een fijn moment. De voorbereiding op het EK begint op 9 juni. Richting het toernooi in Engeland speelt de titelverdediger twee vriendschappelijke wedstrijden (op 24 juni tegen Engeland en op 2 juli tegen Finland) en een WK-kwalificatieduel (op 28 juli tegen Wit-Rusland). Nederland trapt het toernooi op 9 juli af met een clash tegen Zweden, de vice-olympisch kampioen.

Met Damaris Egurrola zit er nog een Nederlandse international bij de selectie van Lyon voor de finale. De 22-jarige middenvelder, opgegroeid in Spanje, maakte enkele weken geleden haar debuut bij de ‘Leeuwinnen’. Ze maakte in de 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Afrika als invalster twee doelpunten.

Ook bij Barcelona is de kans op Nederlandse inbreng groot. Lieke Martens maakt bij de titelverdediger deel uit van de selectie. Afgelopen zondag maakte de linksbuiten van Oranje haar rentree bij de Catalanen na wekenlange afwezigheid vanwege blessures.