Sport

Wilmots ziet kansen tegen 'tamelijk oud' Marokko

Door Van onze Telesportredactie

Karim El Ahmadi

Karim El Ahmadi

Hollandse Hoogte

Marokko en Ivoorkust staan zaterdag tegenover elkaar in een rechtstreekse strijd om een ticket voor het WK in Rusland. Marc Wilmots, bondscoach van Ivoorkust, heeft vertrouwen in een goede afloop.

Karim El Ahmadi

Karim El Ahmadi

Hollandse Hoogte

"We hebben een team nodig dat ten strijde trekt. Iedereen moet klaar zijn om negentig minuten tegen 200 procent te spelen en alles te geven voor zijn land", aldus Wilmots in Belgische media. Ivoorkust speelt thuis en moet winnen om door te gaan naar het WK. Marokko heeft aan een gelijkspel genoeg.

"Mijn ploeg moet geduldig zijn. Zelf ben ik heel kalm, want ik weet wat ik moet doen. En de spelers weten dat ook. Ik wil dat de spelers aan het einde van de wedstrijd uitgeput zijn. Het Ivoriaanse volk wil een strijdlustige ploeg zien."

"Marokko is een team met veel automatismen en een snelle omschakeling", weet de Belg. "Ze beschikken over spelers met technische kwaliteiten en ze hebben een complementair middenveld met Belhanda, Boussoufa en El Ahmadi. Maar de ploeg is tamelijk oud, ze spelen hun laatste troef uit."

Naast Karim El Ahmadi zijn ook zijn Feyenoord-ploeggenoot Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech van Ajax van de partij bij Marokko. Wilfried Kanon (ADO Den Haag) maakt deel uit van de selectie van Ivoorkust.

Lees meer over