Nieuws/Sport
1079035
Sport

El Ahmadi: 'Het wordt een ongelooflijk spannend duel'

Karim El Ahmadi

Karim El Ahmadi

Twee Feyenoorders en een Ajacied verenigen de krachten om met Marokko een ticket voor het WK in Rusland binnen te slepen. Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat, die zijn debuut hoopt te maken voor zijn land na zijn ’nee’ aan de KNVB, reizen samen met Hakim Ziyech naar Afrika voor de laatste kwalificatiewedstrijd (uit) tegen Ivoorkust.

Karim El Ahmadi

Karim El Ahmadi

De Leeuwen van de Atlas hebben een gelijkspel nodig om zich te plaatsen voor de eindronden van het WK. Bij verlies gaat concurrent Ivoorkust, met Wilfried Kanon (ADO Den Haag), naar het WK.

"Het wordt hoe dan ook een ongelooflijk spannende wedstrijd”, blikt El Ahmadi vooruit. "We hadden al een druk programma, maar dit komt er nog even bij”, zegt de aanvoerder van Feyenoord. "Het is geen probleem. Ik weet dat dit erbij hoort.”

El Ahmadi heeft zich buiten de discussie rond Amrabat gehouden, maar is blij met elk talent dat voor Marokko kiest. Als routinier maakt hij de jonge spelers, die in Nederland zijn opgegroeid, dikwijls wegwijs in de selectie van Marokko.

"Marokko kwalificeerde zich al twintig jaar niet meer voor het WK. Het hele land vindt het geweldig als we het nu weer halen”, zegt de Feyenoorder, die weet dat zijn land 8000 kaarten voor het duel in Ivoorkust heeft gekregen.