Sport/Tennis
1079358
Tennis

Murray met Federer terug op de tennisbaan

Roger Federer (l) en Andy Murray

Roger Federer (l) en Andy Murray

GLASGOW - Andy Murray was dinsdagavond eindelijk weer eens in het openbaar op een tennisbaan te aanschouwen. De dertigjarige Schot speelde tegen de Zwitserse grootmeester Roger Federer in Glasgow een demonstratiepartij in het kader van een liefdadigheidsproject. Na zijn nederlaag (3-6 6-3 6-10) stond er voor de voormalige nummer één van de wereldranglijst ook nog een partij in het dubbelspel op het programma.

Roger Federer (l) en Andy Murray

Roger Federer (l) en Andy Murray

Murray, inmiddels afgezakt naar de zestiende plaats op de mondiale tennisladder, kwam sinds zijn uitschakeling op Wimbledon in juli in de kwartfinales niet meer in actie. Hij worstelde met een hardnekkige heupblessure. ,,Ik kon amper lopen'', liet hij in Glasgow weten. ,,Nu gaat het gelukkig best wel weer goed.''

Murray hoopt in januari topfit aan het nieuwe seizoen te beginnen. Hij bereidt zich traditiegetrouw in Miami voor op het komende jaar. Bij het toernooi in Brisbane (31 december - 7 januari) wil hij zijn rentree maken, in de opbouw naar de Australian Open in Melbourne (15-28 januari). ,,Alleen als ik 100 procent speelklaar ben, ga ik er weer helemaal voor. Ik reken er wel op dat het me lukt'', sprak Murray optimistisch.