Nieuws/Sport
1079585
Sport

Groot feest bij familie Bouwmeester

Marit Bouwmeester is de Rolex World Sailor of the Year.

Marit Bouwmeester is de Rolex World Sailor of the Year.

Marit Bouwmeester is uitgeroepen tot de Rolex World Sailor of the Year.

Marit Bouwmeester is de Rolex World Sailor of the Year.

Marit Bouwmeester is de Rolex World Sailor of the Year.

De prestigieuze prijzen van de internationale zeilfederatie ISAF voor de beste beste zeiler en zeilster van de wereld werden uitgereikt in het Mexicaanse Puerto Vallarta. Bouwmeester veroverde dit jaar zowel de wereld- als de Europese titel in de Laser Radial-klasse.

Haar broer Roelof Bouwmeester werd maandag in Nederland bij het gala rond de Conny van Rietschoten trofee nog gekroond tot coach van het jaar. Voor de verkiezing van zeilster van het jaar in Nederland kwam de 29-jarige olympisch kampioene niet meer in aanmerking omdat ze de prijs al drie keer had gewonnen.

Bouwmeester nam het bij de internationale verkiezing op tegen het Braziliaanse 49'er FX-duo Martine Grael and Kahena Kunze, de Arubaanse freestyle en slalom windsurfster Sarah-Quita Offringa en de Spaanse Nacra 17-zeilster Tara Pacheco.

"Als zeiler heb ik alles gewonnen: worldcups, EK’s, ik ben drievoudig wereldkampioen en heb twee olympische medailles met als absoluut hoogtepunt olympisch goud in Rio 2016. Met de titel ‘World Sailor of the Year’ is mijn erelijst helemaal compleet", reageerde ze via de website van het Watersportverbond. "Dat is een prijs die je niet kunt winnen, maar die je ontvangt. Het voelt als een erkenning voor alles wat ik gewonnen heb. Ik ben supertrots."

Het is de derde keer dat de prijs in Nederlandse handen komt na Carolijn Brouwer (1998) en Margriet Matthijse (1999).

Bij de mannen ging America’s Cup winnend stuurman Peter Burling uit Nieuw-Zeeland er met de trofee vandoor.