Nieuws/Sport
1080151
Sport

Veltman 'boos en teleurgesteld' op de bank

Ryan Babel in duel met Joël Veltman.

Ryan Babel in duel met Joël Veltman.

Joël Veltman hield er vooraf al ernstig rekening mee dat hij tijdens de interland met Schotland, ondanks de absentie van Kenny Tete, opnieuw genoegen moest nemen met een reserverol. Terecht, zo blijkt.

Ryan Babel in duel met Joël Veltman.

Ryan Babel in duel met Joël Veltman.

Timothy Fosu-Mensah is door Dick Advocaat opgeroepen als vervanger van de rechtsback van Lyon. In aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Frankrijk gebeurde eerder dit jaar precies hetzelfde en ondanks het feit dat Fosu-Mensah aanvankelijk geen deel uitmaakte van de selectie, kreeg hij toen wel een basisplaats. Veltman mocht op de bank plaatsnemen. 

Lees ook op telesport.nl: 'Als ik Veltman was, had ik mijn spullen gepakt'

Joël Veltman heeft weinig trek in een plek op de bank.

Joël Veltman heeft weinig trek in een plek op de bank.

"Ik dacht toen echt dat ik zou gaan spelen. Het had ook logisch geweest, maar het was niet het geval. Advocaat zei tegen mij dat hij meer power vooruit wilde. Daar ben ik nu ook mee bezig, zodat dat niet meer als smoes gebruikt kan worden, maar desondanks zou ik nu zomaar weer op de bank kunnen belanden", aldus de 17-voudig international eerder deze week in gesprek met RTL.

"Ik moet gewoon op training laten zien dat ik hoor te starten", zei Veltman, die daar niet in slaagde, want in Schotland blijkt Advocaat opnieuw voor Fosu-Mensah te hebben gekozen. En daar is de Ajacied uiteraard niet blij mee. Vooraf zei hij al: "Als ik niet speel, ben ik boos en teleurgesteld."

Veltman mocht na 71 minuten alsnog het veld in als vervanger van Fosu-Mensah. Het betekent de 18e interland voor de 25-jarige Ajacied.