Sport/Voetbal
1081361522
Voetbal

Tottenham reist af naar Arnhem met ’alternatieve ploeg’

Geen Harry Kane tegen Vitesse, wél Steven Bergwijn

Steven Bergwijn

Steven Bergwijn

ARNHEM - Tottenham Hotspur zal met ’een alternatieve ploeg’ afreizen naar Nederland. Donderdag treft Vitesse in Arnhem Spurs in de groepsfase van de Conference League.

Steven Bergwijn

Steven Bergwijn

Een groot aantal gevestigde namen blijft achter in Engeland om zich voor te bereiden op het uitduel met West Ham United van zondag.

Geen sterrenteam dus van Spurs in het Gelredome. De tien veldspelers die tegen Newcastle United hebben gespeeld blijven in Engeland, dus geen Harry Kane, Lucas Moura, Pierre-Emile Hojbjerg, Eric Dier, Son Heung-min, Tanguy N’Dombele, Oliver Skipp, Cristian Romero en Sergio Reguilon en Emerson tegen Vitesse.

Steven Bergwijn staat wél in de basis tegen Vitesse, bevestigt Spurs-trainer Espirito Santo. Daarmee maakt de ex-PSV’er zijn rentree na een absentie van een maand door een enkelblessure die hij bij Oranje heeft opgelopen.

Vitesse is met vrijwel een complete groep. Alleen Million Manhoef ontbreekt. „Ik kan bevestigen dat alle spelers die tegen NEC hebben gespeeld deel uit maken van wedstrijdselectie”, grapte trainer Thomas Letsch, daarmee reagerend op het nieuws dat Spurs tien veldspelers van de basis tegen Newcastle thuis houdt.

De wedstrijd start donderdag om 18.45 uur in een uitverkocht GelreDome.