Nieuws/Sport
1081911484
Sport

Teruggekeerde zeilster Marit Bouwmeester pakt brons op EK

Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester

HYÈRES - Zeilster Marit Bouwmeester heeft brons gepakt op het EK in de Ilca 6-klasse. De 34-jarige Friezin, die vorige maand op het WK haar rentree maakte nadat ze was bevallen van een dochter, zakte op de laatste dag één plek in het klassement en eindigde in Hyères als derde met 50 punten.

Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester

De Europese titel ging met 44 punten naar Agata Barwinska uit Polen, het zilver was voor de Zwitserse Maud Jayet (48).

Bouwmeester keerde vorige maand bij de wereldkampioenschappen in de VS terug in wedstrijdverband, nadat ze in mei was bevallen van een dochter. De Friezin stond op het WK een tijdje aan kop, maar zakte tijdens de laatste dagen mede vanwege vermoeidheid steeds verder terug in het klassement. Bouwmeester eindigde in Kemah (Texas) als negende. Op het EK voor de kust van Hyères in Zuid-Frankrijk klom ze juist gedurende het evenement naar boven op de ranglijst.

Spelen van Parijs

Bouwmeester wil in 2024 graag meedoen aan de Olympische Spelen van Parijs. Ze pakte op de laatste drie Spelen steeds een medaille: zilver bij Londen 2012, goud bij Rio 2016 en vorig jaar brons in Tokio.

Bij de mannen in de Ilca 7-klasse was Niels Broekhuizen op de tiende plaats de beste Nederlander. Hij zakte op de laatste dag drie plekken in het klassement. De Europese titel ging naar Pavlos Kontides uit Cyprus.