Sport/Autosport
1083373831
Autosport

Ferrari-coureur onder loep in Abu Dhabi

Leclerc ondanks ophef gewoon van start

Charles Leclerc overlegt met zijn engineer.

Charles Leclerc overlegt met zijn engineer.

Formule 1-coureur Charles Leclerc is ondanks een ’aantekening’ van de FIA gewoon gestart gegaan in Abu Dhabi, waar zondag (start 14.10 uur Nederlandse tijd) de laatste race van het seizoen wordt verreden.

Charles Leclerc overlegt met zijn engineer.

Charles Leclerc overlegt met zijn engineer.

Bij de Ferrari-coureur zou een significant verschil zijn geconstateerd tussen de hoeveelheid brandstof in zijn auto en de waarde die Ferrari had opgegeven bij de wedstrijdleiding.

Het team dient zich naar aanleiding van het brandstofonderzoek echter pas ná de race, om 19.45 uur lokale tijd (16:45 uur Nederlandse tijd), te verantwoorden bij de stewards.

De Ferrari-motor ligt sinds de zomerstop al onder een vergrootglas. De FIA vaardigde na vragen van onder meer Red Bull Racing al enkele nieuwe technische richtlijnen uit.

De Italianen profiteerden mogelijk van mazen in de wet en zouden door gesjoemel met de brandstoftoevoer extra motorvermogen hebben gecreëerd, zo klinkt het in de wandelgangen.

De rode renstal kwam in de tweede seizoenshelft verrassend sterk voor de dag. Sinds de FIA in de zaak dook, zijn Leclerc en teamgenoot Sebastian Vettel opvallend genoeg echter een stuk minder dominant.