10846
Autosport

Verstappen wil eigen kartbaan en museum

Max Verstappen

Max Verstappen

Voor Max Verstappen eindigt morgen zijn Formule 1-seizoen met de Grand Prix van Abu Dhabi, de race die tevens beslissend is voor het wereldkampioenschap (Nico Rosberg of Lewis Hamilton).

Max Verstappen

Max Verstappen

De jeugdige Limburger van Red Bull Racing kijkt exclusief in Telesport uitgebreid terug op wederom een spraakmakend jaar, waarin hij onder andere met weergaloze inhaalacties de wereld aan zijn voeten kreeg, maar ook op zijn jonge kartjaren.

Daarnaast onthult hij voor het eerst zijn ambities om in de toekomst zijn eigen outdoor-kartbaan te bouwen, compleet met een eigen museum. "Ik wil het dan wel meteen professioneel aanpakken, zodat er ook EK- en WK-races georganiseerd kunnen worden”, aldus Verstappen, die in dat geval ook zijn eigen kartteam van de grond wil tillen.

"Ik heb er nu nog geen tijd voor, maar het idee zit wel in mijn hoofd. Ik zie dan zo’n museum voor me zoals Fernando Alonso dat ook heeft nabij Oviedo. Daar zijn ongeveer al zijn auto’s, pakken, helmen en prijzen te bezichtigen. In mijn museum komen dan ook mijn karts te staan. En hopelijk op termijn ook een paar winnende Formule 1-auto’s. Dat is het doel in ieder geval, waar ik nu hard voor aan het werk ben.”