Sport/Voetbal
1085344317
Voetbal

UEFA: zeker 100 miljoen verlies door uitstel EK

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin verwacht een verlies van zeker 100 miljoen euro door het uitstellen van het Europees kampioenschap tot 2021. Dat zegt de Sloveen in een interview met de Duitse krant Welt Am Sonntag. Eerder deze week had de preses al gezegd dat de Europese voetbalbond een „zwaar financieel offer” moest brengen.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin

Ceferin zegt tegen de krant dat Europese politici het alerte optreden van de UEFA en de solidariteit onder alle landenbonden ter harte moeten nemen: „Ik geloof dat de Europese Unie een voorbeeld kan nemen aan onze aanpak van de crisis.”

De voorzitter roept de regeringen op om gezamenlijk op te treden. „We hebben een monetaire unie en open grenzen in Europa. Maar nu, in de crisis, is er vooral een individuele aanpak van de afzonderlijke landen met veel verschillende regelingen in plaats van een gecoördineerde aanpak. Dat is jammer”, aldus de 52-jarige voorzitter.

De UEFA besloot afgelopen dinsdag het EK 2020 een jaar op te schuiven. Vanwege het 60-jarig bestaan van het evenement was besloten het kampioenschap in meerdere Europese landen te spelen, waaronder in Nederland.