Sport/Wielrennen
1086466539
Wielrennen

Fotofinish:

Démare pakt tweede Giro-zege op rij na weer perfect voorwerk Sinkeldam

Démare en Ewan naast elkaar: na een fotofinish wint de Fransman

Démare en Ewan naast elkaar: na een fotofinish wint de Fransman

SCALEA - De zesde rit in de Giro d’Italia is na een massasprint een prooi geworden voor Arnaud Démare (Groupama-FDJ). Hij versloeg in een spannende spurt Caleb Ewan. Ramon Sinkeldam bereidde de sprint weer perfect voor, voor de Fransman. De Spanjaard Juan Pedro López behoudt de roze leiderstrui.

Démare en Ewan naast elkaar: na een fotofinish wint de Fransman

Démare en Ewan naast elkaar: na een fotofinish wint de Fransman

Het leek op voorhand uitgesloten dat het géén massasprint zou worden, over het voornamelijk vlakke parcours van Palmi naar Scalea, over 192 kilometer. En dus werd het dat ook.

Bekijk hieronder de beelden van de sprint:

Bron: Discovery +

Zelfs de vluchters hadden er vandaag weinig trek in om voor niets weg te rijden. Zo besloten de Nederlanders Bauke Mollema en Pascal Eenkhoorn om een lolletje te trappen en te faken dat ze gingen ontsnappen. Het duo had er in ieder geval veel lol in.

Bekijk hieronder de beelden:

Bron: Discovery +

168 kilometer voor de meet bleek er toch nog iemand zin te hebben in een aanval: Diego Rosa. De Italiaan kreeg niemand mee en reed lang alleen voor het peloton uit.

Het peloton had een dagje vrij genomen, want de finish was vrij laat. Wel werd Rosa bijgehaald en dus ging het richting een massaspurt. Het was spannend: Ewan of Démare? Het werd laatstgenoemde. Mark Cavendish werd derde.

„Het was heel nipt. Ik dacht dat ik had gewonnen, maar was niet 100 procent zeker en heb daarom gewacht op de fotofinish”, zei de Fransman met een grote glimlach. „Een overwinning wordt soms door heel weinig bepaald.”

Démare prees zijn team. „Mijn positionering was perfect bij elke rotonde. Het is opnieuw een mooie overwinning van het team. Ik had uiteindelijk maar 100 meter om Cavendish bij te halen. Ik gooide daarna mijn fiets naar de finish en dat maakte het verschil. Veel mensen onderschatten me, maar het is mijn 86e overwinning en mijn zevende in de Giro. En dat telt.”