Sport/Wielrennen
108665
Wielrennen

BinckBank Tour: ’Voor ieder wat wils’

Niki Terpstra

Niki Terpstra

AMSTERDAM - BinckBank Tour is de nieuwe naam van de Eneco Tour. De online bank voor beleggen, vermogensbeheer en sparen heeft een contract voor vijf jaar getekend met Golazo sports, organisator van de wielerronde, die is ontstaan is uit de Profronde van Nederland.  

Niki Terpstra

Niki Terpstra

Tijdens de Scheldeprijs in Schoten werd de nieuwe sponsor gepresenteerd, waaronder ook de nieuwe leiderstrui, die fel groen gaat worden. Van 7 t/m 13 augustus zal de etappekoers over de ’klassieke parcoursen’ van Nederland en België georganiseerd worden, met Niki Terpstra als titelverdediger.

,,Sprinters, tijdrijders en klassieke renners zullen aan hun trekken komen. Voor elke renner wat wils”, laat koersdirecteur Rob Discart weten. ,,We zullen starten in de buurt van Breda, in Zuid-Limburg hebben we een ’Amstel Gold Race-parcours’. Een rit door de Ardennen staat op het menu en de finale zal weer rond de Muur van Geraardsbergen plaatshebben.”

Vincent Germyns, bestuursvoorzitter van BinckBank, was in zijn nopjes met de verbintenis. ,,We willen naamsbekendheid genereren, maar we zijn ook blij dat we dit initiatief kunnen steunen. BinckBank is in 2000 in Nederland gestart, maar inmiddels zijn we ook actief in België, Frankrijk, Italië en Spanje. Stuk voor stuk landen waar wielrennen een grote en populaire sport is.”

Het concept zal verder weinig veranderen. ,,We blijven altijd nadenken over innovatie, zoals we met de Gouden Kilometer ook hebben gedaan”, laat Discart weten. ,,Maar deze wedstrijd staat sterk, vooral ook omdat we de enige rittenkoers zijn in deze tijd van het jaar, waarin de klassieke renners kunnen scoren.”