Sport/Voetbal
108727511
Voetbal

Vier voetballers Braziliaanse club overleden door vliegtuigcrash

Logo Palmas Fútbol y Regatas

Logo Palmas Fútbol y Regatas

PALMAS - Vier jaar na de vliegtuigramp waarbij bijna het hele team van Chapecoense om het leven kwam, is er opnieuw een Braziliaanse voetbalelftal getroffen door een vliegtuigongeluk.

Logo Palmas Fútbol y Regatas

Logo Palmas Fútbol y Regatas

Een vliegtuigje, met aan boord vier spelers van de Braziliaanse vierdeklasser Palmas Futebol e Regatas, stortte meteen na het opstijgen neer. Bij het ongeval stierven alle zes inzittende personen.

Het ging om vier spelers. Ook de piloot en voorzitter Lucas Meira kwamen om het leven. Het zestal was op weg naar Goiânia, waar de ploeg het maandag in de Copa Verde, een regionaal Braziliaanse beker, zou opnemen tegen Vila Nova. De wedstrijd is uitgesteld.

Bij de vliegramp op 28 november 2016 kwam een groot deel van de ploeg van Chapecoense om het leven. Het team was op weg naar het Colombiaanse Medellín, waar het de heenwedstrijd van de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League, zou gaan spelen. In totaal kwamen 71 inzittenden om het leven. Zes passagiers overleefden de crash.