Sport/Voetbal
1087585043
Voetbal

Eerste diagnose: geen breuk in enkel Mbappé

Kylian Mbappé schreeuwt het uit van de pijn.

Kylian Mbappé schreeuwt het uit van de pijn.

Een verstuikte rechterenkel en flink verrekte enkelbanden. Dat is de eerste diagnose van de medici wat betreft de Franse voetballer Kylian Mbappé. De aanvaller van Paris Saint-Germain, die in ieder geval geen breuk heeft opgelopen, wordt binnen drie dagen nogmaals onderzocht.

Kylian Mbappé schreeuwt het uit van de pijn.

Kylian Mbappé schreeuwt het uit van de pijn.

Mbappé (21) werd vrijdag tijdens de gewonnen finale om de Coupe de France uit de wedstrijd geschopt door aanvoerder Loïc Perrin van Saint-Étienne, die wild kwam invliegen op de benen van de aanvaller. De rechterenkel van Mbappé klapte daarbij dubbel. De Franse international kon niet verder en moest zich laten vervangen. Hij strompelde na de wedstrijd met krukken over het veld bij de prijsuitreiking.

PSG speelt vrijdag weer een finale in het Stade France, dan om de Coupe de la Ligue tegen Olympique Lyon. Op 12 augustus wacht in Lissabon een duel met Atalanta in de kwartfinales van de Champions League. Het is hoogst onzeker of Mbappé dan kan meedoen.

Mbappé was al de tweede speler van PSG die de finale voortijdig verliet wegens een blessure. De Duitse verdediger Thilo Kehrer ging hem voor.