Nieuws/Sport
10879
Sport

’Fantastische  progressie Cocu’

PSV-trainer Phillip Cocu

PSV-trainer Phillip Cocu

ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic denkt dat Phillip Cocu PSV weer aan de praat krijgt. „Ze zullen hem bij PSV enorm waarderen en terecht, na een KNVB-beker en twee landstitels”, zegt voormalig teamgenoot Petrovic.

PSV-trainer Phillip Cocu

PSV-trainer Phillip Cocu

"Als ze gewoon de rust bewaren zoals ze daar altijd doen - het werkt daar vaak toch anders dan bij andere clubs - dan komt het in de tweede seizoenshelft allemaal weer goed met PSV", aldus Petrovic, die van 1996 tot 1998 anderhalf jaar het shirt van de Eindhovenaren droeg. "Vertrouwen wordt zo vaak uitbetaald. Als je Cocu nu ziet, ook in zijn interviews en alles eromheen, dan merk je dat hij als trainer een fantastische progressie heeft gemaakt.”

'Een geweldige persoonlijkheid'

Cocu zelf was aan de andere kant even lovend. "Ik weet niet exact hoe Zeljko als trainer is, maar als speler was hij wel iemand die altijd met het team en met zijn teamgenoten bezig was. Ik vond hem een geweldige persoonlijkheid, een markant figuur en een speler met grote kwaliteiten die op veel posities kon spelen. Het is leuk om elkaar zo weer te treffen.”

PSV en ADO Den Haag staan zaterdagavond vanaf 19:45 uur tegenover elkaar in de eredivisie.