Nieuws/Sport
10911
Sport

Ajax richt vizier meer op Zuid-Amerika

Davinson Sanchez

Davinson Sanchez

Het wordt volgens Marc Overmars voor Ajax steeds lastiger om zaken te doen in Scandinavië. „De grote clubs pakken alles. Alleen als we heel snel handelen, kunnen we nog echte jeugdige kwaliteit binnenhalen”, aldus de directeur voetbalzaken.

Davinson Sanchez

Davinson Sanchez

„Destijds kochten we Christian Eriksen voor 1,5 miljoen euro, Viktor Fischer voor 1,2. Maar die tijd is voorbij. We hadden in een heel vroeg stadium interesse in Emre Mor (een 19-jarige Deens-Turkse vleugelspeler, waar Borussia Dortmund 5 miljoen euro voor betaalde, red.). Maar hij was onhaalbaar, omdat de top er al achteraan zat. In Zweden loopt een 17-jarige spits. Die haal je niet eens meer voor 8 miljoen”, zegt Overmars.

„Ik heb laatst een gedegen onderzoek gezien. En dan zitten wij qua voetbalbudget ver onder Getafe en Celta de Vigo. Daar schrok ik van.”

Dus richt Ajax het vizier meer en meer op Zuid-Amerika. „Daar heb je in een paar landen een goede prijs-kwaliteitverhouding”, aldus de directeur voetbalzaken. „Voor Mateo Cassierra en Davinson Sanchez hebben we circa vijf miljoen euro betaald. En dat is voor zulke spelers acceptabel.”