Nieuws/Sport
10920
Sport

'Het is de vraag of Chelsea Van Ginkel nog een keer laat gaan'

De Visser: 'PSV komt er echt wel bovenop'

Chelsea-scout Piet de Visser.

Chelsea-scout Piet de Visser.

Piet de Visser maakt zich ondanks de slechte reeks van PSV geen grote zorgen over de Eindhovense formatie. "PSV komt er echt wel bovenop", aldus de scout van Chelsea.

Chelsea-scout Piet de Visser.

Chelsea-scout Piet de Visser.

"PSV is net twee keer kampioen geworden. Na een kampioenschap volgt altijd een terugval, tenzij je Barcelona of Real Madrid bent", stelt De Visser in gesprek met de NOS. "Ze hebben misschien een jaar nodig om door te selecteren, maar eerlijk gezegd denk ik dat ze dit seizoen nog gewoon mee gaan doen om de titel." 

Luuk de Jong scoorde al 855 minuten niet meer voor PSV. De Visser verwacht dat de spits dankzij zijn mentaliteit uit zijn vormdip zal komen. "De Jong is geen Messi, bij hem duurt het wat langer. Spelers met een slechte mentaliteit kunnen dan wegzakken. Maar De Jong is mans genoeg om zich terug te knokken. En als hij begint te scoren, dan gaat het hard."

Van Ginkel

Marco van Ginkel had vorig seizoen na de winterstop een belangrijk aandeel in het kampioenschap van PSV. De Visser denkt dat het voor de Eindhovenaren goed zou zijn als de middenvelder zou terugkeren. "Van Ginkel is weer op de weg terug na zijn blessure, hij traint en speelt weer goed. Voor PSV zou het fantastisch zijn als hij nog een keer gehuurd kan worden, maar het is de vraag of Chelsea hem nog een keer laat gaan."