Sport/Voetbal
1092199549
Voetbal

Oefenprogramma Nederlands elftal zit vol

Het Nederlands voetbalelftal oefent woensdag 7 oktober in de Johan Cruijff ArenA tegen Mexico. De vriendschappelijke interland dient als voorbereiding op de uitwedstrijden van Oranje in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober), meldt de KNVB.

De laatste ontmoeting met de Midden-Amerikanen was op 12 november 2014, ruim vier maanden nadat Nederland in het Braziliaanse Fortaleza Mexico in de achtste finale van het WK uitschakelde (2-1). In de Amsterdam ArenA ging de winst naar Mexico (2-3).

Nederland en Mexico speelden in totaal acht keer eerder tegen elkaar. Oranje won vier keer, de Mexicanen waren drie keer de sterkste. Eén onderling treffen eindigde onbeslist.

Met de interland tussen Nederland en Mexico is de agenda van de ploeg van bondscoach Ronald Koeman in 2020 compleet. Er staan acht wedstrijden op de rol, te beginnen met de thuiswedstrijd in de Nations League tegen Polen op 4 september.

De KNVB hoopt dat er veel supporters aanwezig kunnen zijn bij de thuiswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA. Volgens de huidige richtlijnen zijn er fans welkom, zolang ze anderhalve meter afstand van elkaar nemen. Die regels worden mogelijk nog versoepeld.