Nieuws/Sport
1092896
Sport

Daley Blind wil (nog) niet veel kwijt over ontslag van zijn vader

'Mijn vader is onrecht aangedaan'

Danny Blind en Daley Blind

Danny Blind en Daley Blind

Daley Blind vindt het – tegen zijn natuur in – nu af en toe lastig om met de pers te praten. "Het ontslag van mijn vader zorgt ook voor een andere dimensie”, aldus de international.

Danny Blind en Daley Blind

Danny Blind en Daley Blind

Blind wil het liefst zijn zegje doen, maar denkt aan het team- en zelfs bondsbelang. "Ik wil me daar liever niet over uitlaten. Misschien is het later een goed moment om daar samen met mijn vader eens uitgebreid over te spreken. Nu wilde ik de vragen daarover één keer vermijden”, doelt hij op zijn snelle vertrek in Wit-Rusland.

Op weg naar het niemendalletje in Schotland wil hij wel een tipje van de sluier lichten. "Ik vind dat mijn vader onrecht is aangedaan. Maar laat ik het zo zeggen: je weet dat het bondscoachschap een fantastische baan is, maar dat je kritiek krijgt als het niet loopt. Hij is niet op de ideale manier ingestapt (na het ontslag van Guus Hiddink, red.). Dat was niet zo gepland. Het liep mede door de vele blessures niet, maar we speelden ook niet goed. Laten we kritisch blijven.”

Danny Blind geeft Daley advies.

Danny Blind geeft Daley advies.

Bij de KNVB heerst(e) ook grote chaos. "Het was in alle opzichten niet ideaal. Dat is alles wat ik er nu over wil zeggen”, aldus Blind junior.

Lees in de Premiumversie van De Telegraaf/sport een interview met Daley Blind.