Sport

Drie motordebutanten in Nederlandse Dakar-ploeg

Door Van onze Telesportredactie

Jurgen van den Goorbergh

Jurgen van den Goorbergh

Hollandse Hoogte

 Nederland is in de komende Dakar-rally die op 6 januari aanstaande in de Peruaanse hoofdstad Lima van start gaat, door zeven motorrijders, twee quadrijders, zeven auto-equipes en negen trucks vertegenwoordigd. Bij de ‘motards’ doen Luc van de Huijgevoort, Edwin Straver en Maikel Smits voor het eerst mee aan de monsterrit door Zuid-Amerika.

Jurgen van den Goorbergh

Jurgen van den Goorbergh

Hollandse Hoogte

De hoogst genoteerde Nederlandse motorcoureur in de 40ste editie van ‘Le Dakar’ is Jurgen van den Goorbergh die in het ‘kistjesklassement’ (geen assistentie van buitenaf) met nummer 48 zal rijden. Kees Koolen, die bij de quads wereldkampioen cross-country werd, start met nummer 254.

Het Nederlandse contingent motorrijders wordt verder gevormd door Mirjam Pol, Hans-Jos Liefhebber en Guillaume Martens. Bastiaan Nijen Twilhaar is de tweede quadrijder.

Bij de auto’s zijn er de Nederlandse equipes van Bernhard ten Brinke, Maik Willems, Tim en Tom Coronel, Eelco Bekker, Peter van Merksteijn, Ebert Dollevoet en debutant Henri van Steenbergen. De vrachtwagens worden bestuurd door Martin van den Brink, Ton van Genugten, Maurik van den Heuvel, Gert Huzink, Gerrit Zuurmond, Richard de Groot, Ed Wigman, Marc Leeuw en debutant Janus van Kasteren jr. 

Lees meer over